1. Home
 2. Our products
 3. Tiple i tehnika sidrenja

Tiple i tehnika sidrenja

Tiple za fasadu

Kod EJOT fasadnih tipli radi se o plastičnim tiplama za konstruktivno višestruko prišvršćivanje ili za usidrenje nenosivih sistema prema ETAG 020. Tipla je primjenljiva na sve podloge i ističu se zbog  razvoja širećeg dijela tiple.

Područje primjene EJOT tipli

EJOT tiple za fasadu nude širok spektar dužina (50-360 mm) i značajne su zbog niske dubine sidrenja. Ejot tiple možete naći u sljedećim područjima primjene.
 • Fasadni sistemi
 • Metalni nosači za zid
 • Drvena podkonstrukcija
 • Stepeništa i gelenderi
 • Cjevovodne sisteme 
 • Visećih krovova


EJOT tipla za fasadu: Primjenjiva na mnoge podloge

Različiti građevinski materijali podloge zahtijevaju da spojna rješenja budu prilagođena toj podlozi za sidrenje. Za odabir optimalnog spojnog elementa bitna je vrsta podloge, vrsta spajanja i uvjeti okoline.
Sa EJOT tiplama ste sigurni, kao što je moguće vidjeti iz dostupnih Europskih tehničkih ocjena (ETA-10/0305, ETA-12/0502, ETA-15/0027, ETA-15/0387).


EJOT tiple za fasadu primjenjive su za sljedeće podloge:

 • Upotrebna kategorije A: beton i zaštitne betonske oplate
 • Upotrebna kategorija B: puna opeka, puna vapnena opeka, puni blok od laganog betona
 • Upotrebna kategorija C: šuplja opeka , šuplja vapnena opeka, šuplji blokovi od laganog betona
 • Upotrebna kategorija D: porasti beton

EJOT SDF Facade Anchors

teaser-vsd-850x444px.jpg

Cavity wall repair anchor

Za naknadno brzo, osiguravanje i usidrenje vanjskih obloga višeslojnih (sendvič) zidova, EJOT preporučuje tiple za saniranje VSD. One su prikladne za nosive podloge od betona, pune opeke i šuplje opeke. 


teaser-nagelduebel-nd-k-850x444px.jpg

Udarna tipla

Udarne tipla ND-K i ND-S su izvrsne za jednostavno i brzo pričvršćivanje: laganih podkonstrukcija, ormara, podnih letvica, greda, nosača kablova, obujmica za kablove i držača cijevi. 


teaser-gripper-850x444px.jpg

GRIPPER Multifunkcionalne zidna tipla

GRIPPER multifunkcionalna zidna tipla se sastoji od termoplastičnog elastomera. Idealna je za sidrenja u beton, lagani i porasti beton, građevinske ploče i sendvič-zidove. Nazubljena površina tiple osigurava pouzdano držanje. 


teaser-daemmstoffhalter-dh-neu-850x444px.jpg

Držač izolacije

Za pričvršćivanje toplinskih izolacija na sve vrste podloga, kod ventiliranih fasada (VHF), namijenjen je EJOT držač izolacije. Zahvaljujući naknadnoj montaži tanjura sprečava se neželjeni efekt utiskivanja izolacije, i time vezano otvaranje fuga između pojedinih ploča toplinske izolacije. Praktičan je skladištenje: volumen pakiranja i manipuliranja smanjen je čak i do preko 60% u usporedbi s jednodijelnim držačima izolacije. 
Za pričvršćivanje toplinskih izolacija kod povišenih zahtjeva za zaštitom od požara (stropna izolacija podruma, izolacija evakuacijskih zona) preporučuje se EJOT metalni držač izolacije DMH.