Pritužbe i postupci za zviždače

EJOT je otvoren za takozvane zviždače ili doušnike, i postupa u skladu s Direktivom Europske unije o zviždačima (EU Direktiva 2019/1937 od 26. studenog 2019. o zaštiti osoba koje prijavljuju kršenje prava Unije) i njemačkom Zakon o zaštiti zviždača (HinSchG). 

EJOT je također predan poštivanju ljudskih prava i okoliša, te odgovornosti za vlastitu opskrbu i lanac vrijednosti.

Središnja kontakt osoba u EJOT-u za informacije i pritužbe u vezi s gore navedenim je Winfried Schwarz, koji je također EJOT-ov glavni službenik za usklađenost i službenik za ljudska prava. Neovisni je odvjetnik i ne podliježe uputama uprave EJOT-a. Izravno je odgovoran upravljačkom partneru EJOT grupe. Gospodina Schwarza možete dobiti telefonom na +49 163 5290 860 i e-poštom na compliance@ejot.com. Ova adresa e-pošte dodijeljena je isključivo gospodinu Schwarzu i ne mogu je vidjeti treće strane.

Ukoliko želite ostati anonimni za gospodina Schwarza, možete ga kontaktirati anonimno na navedenu e-mail adresu ili poštom na adresu

Osobno/povjerljivo
gospodin Winfried Schwarz
EJOT Holding GmbH & Co. KG
U Herrengarten 1
57319 Bad Berleburg

Ovo je interni ured za prijavu u smislu odjeljka 12 HinSchG, u kojem radi vanjska osoba. Zviždači također mogu kontaktirati vanjski ured za prijavu, npr. Savezni ured za pravosuđe (Odjeljak 19 HinSchG) ili Savezni ured za kartele (Odjeljak 22 HinSchG).

Mogu se prijaviti kršenja ljudskih prava ili obveza vezanih uz zaštitu okoliša, druga kršenja zakona i internih propisa EJOT-a, kao i puka sumnja na moguća kršenja i/ili rizike.

Za pojedinosti o žalbenom postupku – posebice o daljnjem postupku nakon primitka vaše žalbe, pogledajte Pravila žalbenog postupka EJOT LkSG.

EJOT Complaints Procedure Rules

Whistleblower