1. Home
  2. Our products
  3. Pričvršćivači za ravni krov

Pričvršćivači za ravni krov

Ravni krovovi su u trendu. Posljednjih desetljeća se prvenstveno koristili za industrijske objekte, ali sve češće svoju upotrebu pronalaze i izgradnji obiteljskih kuća. Ravni krovovi nude mnoge prednosti ali istovremeno postavljaju i posebne zahtjeve izvođačima radova i neophodne spojne elemente. 

EJOT nudi profesionalne spojne elemente i alate za montažu za racionalno pričvršćivanje izolacijskih materijala i krovnih membrana na ravne i blago nakošene krovove. 

Pregled pojedinačnih proizvodnih područja:

teaser-dabo-schraube-sw8-et-4.8-850x444px.jpg

Dabo® samobušeći vijci

EJOT Dabo® samobušeći vijak idealno je rješenje za pričvršćivanje izolacije ili osiguravanje krovne membrane na podkonstrukcije od čeličnog ili aluminijskog lima, drva ili drvenih ploča, bez obzira radi li se o novogradnji ili sanaciji. 


teaser-flachdachprofil-fp-850x444px.jpg

Profil za ravni krova FP

Novim sustavom linijskog pričvršćenja krovnih membrana mogu se pokriti skoro svi slučajevi primjene. Kruti metalni profil presvučen premazom od aluminij-cinka sadrži rupe tri različita promjera. To rezultira širokim izborom izvedbe pričvršćenja: samobušećim vijcima za krov, klasičnim samobušećim vijcima, tiplama za okvire i posebnim plastičnim tanjurastim držačem koji reducira toplinske mostove. 

EJOT sustav linijskog pričvršćenja nudi jedinstvena rješenja za ravne krove, odobrena u skladu s europskim tehničkim ocjenama ETA-07/0013 i ETA-10/0305.


teaser-betonschraube-jc2-kb-850x444px.jpg

Vijci za beton i porasti beton

Kad je potrebno izolaciju ili krovnu membranu pričvrstiti na podkonstrukciju od betona ili porastog betona, sa EJOT vijcima za betoni porasti beton se postižu najbolji rezultati. Kod sanacija ravnih krovova od porastog betona preporučujemo da ugovorite probna izvlačenja s našim servisnim timom. 


teaser-tkr-4-8-850x444px.jpg

Plastični tanjurasti držač

Kod posebnih zahtjeva na prohodnost krova EJOT preporučuje primjenu tanjurastih plastičnih držača u kombinaciji sa EJOT DABO vijcima. Korištena visokokvalitetna plastika omogućuje učinkovito reduciranje toplinskih mostova.  


teaser-halteteller-hte-82-40-850x444px.jpg

Metalni tanjurasti držač

EJOT metalni tanjurasti držač idealno je rješenje za osiguranje izolacija i  krovnih membrana na podkonstrukcije od drveta, drvenih ploča, betona i porastog betona u kombinaciji sa EJOT DABO samobušećim vijcima te vijcima za beton i porasti beton.


teaser-fdd-plus-50-r-850x444px.jpg

Tiple za ravni krov

Tiple za ravni krov predstavljaju vrhunsko rješenje kad je potrebno pričvrstiti izolaciju i krovnu membranu na masivnu podlogu od betona i porastog betona. Također kod izolacija u padu (različitih debljina po presjeku) preporuča se upotreba tipli za ravni krov. I ovdje vrijedi: zahvaljujući čahuri tiple od visokokvalitetne plastike učinkovito se reduciraju toplinski mostovi i osigurava prohodnost krova.


EJOT flat roof profile FP

Pravilno montiranje EJOT tipli za ravne krovove:

Osiguranje krovne membrane na podkonstrukciju od betona: