1. Home
  2. Our products
  3. Samobušeći vijci

Samobušeći vijci

EJOT samobušeći vijci spajaju elemente u jednom radnom postupku: buše, urezuje navoj i spajaju. To smanjuje vrijeme montaže, vrijeme utrošeno na zamjenu alata i troškove za alat koji je potreban za bušenje. EJOT samobušeći vijci se proizvode od nehrđajućeg čelika za područje koje je izloženo vanjskim utjecajima i u pocinčanoj verziji za područje koje nije izloženo vanjskim utjecajima.

Samobušeći vijci iz grupe SAPHIR

EJOT samobušeći vijci SAPHIR opremljeni su klasičnim bušećim vrhom. Oni buše, formiraju navoj i spajaju elemente u jednom radnom postupku. Samobušeći vijci opcionalno su dostupni  sa neodvojivom brtvenom pločicom.
teaser-self-drilling-screw-jt3-18-5-5.jpg

Samobušeći vijci iz grupe SUPER-SAPHIR: JT3/JT6 od nehrđajućeg čelika sa ojačanim vrhom za bušenje

EJOT samobušeći vijci JT3 od nehrđajućeg čelika A2 sa ojačanim vrhom od pocinčanog čelika su ekonomično rješenje za spajanja u područjima koja su izložena vanjskim utjecajima. Prikladni su za građevne elemente od čelika ili aluminija i u ponudi su vijci s kapacitetom bušenja do 18 mm. Za posebne zahtjeve postoji i SUPER-SAPHIR JT6 od nehrđajućeg čelika A4 sa pojačanim vrhom za bušenje.


teaser-self-drilling-screw-jt2-6-5-5.jpg

Samobušeći vijci iz grupe SAPHIR: JT2 od pocinčanog čelika

EJOT samobušeći vijci JT2 od pocinčanog čelika  su ekonomično rješenje za spajanje u područjima bez vremenskih utjecaja. Koriste se za elemente od čelika i u ponudi su vijci s kapacitetom bušenja do 18 mm.


teaser-self-drilling-screw-jt4-4-4,8.jpg

Samobušeći vijci iz grupe SAPHIR: JT4/JT9 od nehrđajućeg čelika A2/A4

EJOT Samobušeći vijci JT4/JT9 od nehrđajućeg čelika A2/A4  namijenjeni su za spajanje i pričvršćivanje elemenata ventiliranih fasada. Idealno su rješenje za klizne i fiksne točke podkonstrukcija ventiliranih fasada. Sa kapacitetom bušenja do 6 mm preporučuju se prvenstveno za spajanje elemenata od aluminija.


EJOFAST® self-drilling screw JT3-2H-4,8

Vijci iz porodice EJOFAST – brzo, bez strugotine, sigurno

Kod EJOFAST vijaka radi se o samobušećim vijcima bez klasičnog bušećeg vrha. Zbog nove geometrije vrha i posebnog oblika navoja EJOFAST vijak ne samo da se brže uvrće u lim, već posjeduje i svojstvo odlične stabilnosti spoja. 
Bušeći vijci EJOFAST posebno su primjenjivi za pričvršćivanja tankih limova. Dostupni su u varijanti od pocinčanog čelika te od nehrđajućeg čelika A2 s bušećim vrhom od tvrdog čelika.


Self-drilling screw JF3-Plus-6,8

EJOFAST VIJAK ZA DRVO JF3-6,8

Za spajanje sendvič elemenata i trapeznih profila na drvene podkonstrukcije, bez strugotina, pogodan je novi somobušeći vijak EJOFAST JF3-6,8. Samonarezni  vijak za drvo buši skoro bez strugotina kroz sendvič elemente i trapezni profil zahvaljujući inovativnom kombiniranom navoju, koji spaja pozitivne osobine dvaju različitih geometrija navoja.  
Vrh je formiran u renomiranoj EJOFAST geometriji navoja, koji usitnjuje drvena vlakna čime se zamjenjuje predbušenje. Navoj je promjera 6,8 mm. Njegov veliki središnji promjer rezultira visokim nosivostima na izvlačenja iz drvene podloge.  
Pogledajte u videu snimku brzine uvrtanja samobušećeg u čelik debljine 16 mm u odnosu na brtveni vijak. 


Challenge: JT3-18 vs. JZ3-6.3

Watch the video on how quickly the drill screw is screwed into 16 mm thick steel compared to the sealing screw.